2015-04-08 16:53:51• hírek • Szatmár.ro

Tánccal és énekkel ünnepeltek

A Nemzetközi Roma Világnapot ünnepelték a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központban.

Második alkalommal szerveztek ünnepséget a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központban, a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából, melyen a Központot látogató gyerekek mutatták meg ének- és tánctudásukat. A kicsik rendszeresen járnak a ház óvodájába, a nagyobbak pedig az iskola utáni foglalkozásokra - előbbiek naponta háromszor, utóbbiak pedig kétszer bent is étkeznek. Jelenleg összesen ötven gyerek kedvezményezett, de bárkit szívesen látnak még, a feltétel azonban, hogy ne kerüljék el az intézményes oktatást, vagyis, hogy a nagyobbak az iskolát is látogassák.

A foglalkozásokon megoldják a házi feladatokat, de egyházi oktatásban is részesülnek, valamint igény esetén segítik a közösséget a szentségekhez való járulásban - többen a Központ révén keresztelkednek meg, vagy épp kötnek házasságot.

Hompoth Lehel, az intézmény vezetője elmondta, a továbbiakban is különös figyelmet fordítanak majd a világnap megünneplésére, hiszen a helyi roma közösség részéről kiemelt érdeklődés mutatkozik, valamint ez mindig fókuszba helyezi a közös értékeket.

Megünnepelték a romanapot

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: